Categorieën

Fabrikanten

  Aanbiedingen

  Overzicht van producten van fabrikant Bodum

  BODUM® is een familiebedrijf dat in 1944 door Peter Bodum in Kopenhagen (Denemarken) opgericht werd.

  BODUM - visionair en innovatief, al meer dan 60 jaar lang


  Goed design hoeft niet duur te zijn” – Peter Bodum.


  BODUM is een familiebedrijf dat in 1944 door Peter Bodum in Kopenhagen (Denemarken) opgericht werd. De oprichter slaagde erin om BODUM in de jaren 1960’s internationaal op de kaart te zetten dankzij zijn unieke concept: de ontwikkeling van producten die verregaand bouwen op doelmatigheid, kwaliteit en betaalbaarheid.


  Van bij de start van BODUM besefte de oprichter hoe belangrijk industrieel design is en deze visionaire benadering legde de grondslag van de waarden waarvoor BODUM tot op vandaag staat.


  Vanuit de overtuiging dat vorm zich naar doelmatigheid schikt, ontwierp Peter Bodum de Santos vacuüm koffiemaker. Santos kreeg internationale erkenning voor zijn unieke design en groeide in de jaren ‘50, ‘60 en ’70 uit tot één van de belangrijkste koffiezetapparaten wereldwijd.


  In 1974 nam de 26-jarige zoon van de oprichter, Jørgen Bodum, het bedrijf van zijn vader over met de ambitie de tradities en het creatieve werk van BODUM te combineren met nieuwe visionaire ideeën.


  Nog in datzelfde jaar 1974 vertaalde Jørgen Bodum de designfilosofie van zijn bedrijf in een nieuw product: Bistro, de eerste BODUM koffiepers.


  Bistro, de Franse koffiepers, werd door de internationale media verkozen tot de meest milieuvriendelijke koffiemaker en sleepte diverse prestigieuze Deense en internationale designonderscheidingen in de wacht.


  Vier jaar later bracht de nieuwe CEO Jørgen Bodum het bedrijf over naar Zwitserland met de bedoeling BODUM strategisch in Midden-Europa te vestigen.


  Vanaf dan begon BODUM met het openen van eigen winkels en winkels-in-winkels over de hele wereld: Parijs, Kopenhagen, Zürich, Luzern, Tokyo, New York, Sydney, Okinawa, Auckland en vele andere.


  In 1980 richtte Jørgen Bodum de eigen BODUM’s design unit op onder de naam PI-Design. Sindsdien ontwikkelt BODUM met een team van interne designers, ingenieurs, grafische ontwerpers en architecten zelf zijn producten. Daarbij wordt de BODUM-traditie van doelmatigheid en kwaliteit gecombineerd met innovatie.


  De opening van de eerste BODUM-winkel in Londen in 1986 vormde alweer een mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming BODUM. De indrukwekkende winkel was niet alleen hét uitstalraam bij uitstek voor de brede waaier aan BODUM-producten, hij was bovenal een sterk signaal voor de groeiende aanwezigheid van BODUM als internationaal merk.


  In 1991 werd de ASSAM theepot ontwikkeld voor de British Tea Council. Met de ASSAM vond BODUM het zetten van thee opnieuw uit. BODUM paste de werkingsprincipes van de Franse koffiepers toe op het zetten van thee: een zetproces in een ruim filter, dat men gemakkelijk kan stoppen door een zuiger omlaag te drukken.


  In 1992 betrad BODUM de markt van elektrische huishoudapparatuur. De IBIS waterkoker was de eerste van een lange reeks eenvoudige en tegelijk zeer geavanceerde elektrische keukenhulpen; sapcentrifuges, koffiemolens, enz.


  Sinds 1974 heeft BODUM meer dan 100 miljoen Franse koffiepersen en 30 miljoen theepotten geproduceerd.


  Intussen blijft BODUM zijn gamma fraai ontworpen producten voor alledag verder uitbreiden.


  Vandaag de dag biedt BODUM zijn klanten alles van de allernieuwste koffie- en theezetters tot serviesgoed, keukenapparatuur, opslagproducten, thuis- en kantoorproducten. In sommige BODUM’s conceptwinkels is zelfs een café te vinden, waar de eigen BODUM-selectie koffie en thee geserveerd wordt.


  In 2003 werd het Zweedse Ordning&Reda onderdeel van de BODUM-groep. Ordning&Reda heeft franchisewinkels in 15 landen en hun shop-in-shops in de BODUM-winkels bieden een zorgvuldig samengesteld assortiment van stijlvolle notitieboekjes, agenda's, kaarten, fotoalbums, schrijfpapier, pennen/potloden, dozen, tassen en accessoires.


  De BODUM-groep is tot op vandaag een 100% familiebedrijf gebleven. De huidige eigenaars zijn Pia Bodum en Jørgen Bodum, dochter en zoon van oprichter Peter Bodum.

  Meer
  Toont 1 - 6 van de 6 items
  Toont 1 - 6 van de 6 items