Categorieën

Fabrikanten

  Aanbiedingen

  Overzicht van producten van fabrikant Melitta

  Melitta het geheim van goede koffie

  Al bijna 100 jaar lang biedt Melitta® topkwaliteit voor overheerlijk koffiegenot. In al die jaren is er veel gebeurd bij Melitta®, vooral op het gebied van koffiefilters. Gaat u mee op reis door de voorbije eeuw.


  Reis door de tijd van koffiefilters


  De eerste koffiefilter was een conservenblikje met een strook vloeipapier. Tijdens een koffiekransje kwam Melitta Bentz op het idee om koffie te filtreren. Uiteindelijk liet ze in 1908 haar uitvinding als gedeponeerd model nr. 347895 registreren: een "koffiefilter met een naar onderen toelopende, gewelfde bodem, , een afvoeropening en een los ingelegde zeef".


  1908 De allereerste filter


  Melitta Bentz bedacht de eerste seriematig geproduceerde Melitta® koffiefilter: 13 centimeter hoog was het messing filterapparaat dat met "filtreerpapier" werkte.


  1910 De eerste rondfilter


  Net zoals het allereerste filtertype bestaat ook deze filter van de nieuwe generatie nog uit drie componenten: een uitneembare waterverdeler, de filterhouder en een inlegzeef waarop het filterpapier wordt gelegd.


  1919 De alombekende rondfilter


  De eerste rondfilter was van aluminium gemaakt, maar na 1919 worden er ook filters van porselein en aardewerk met siermotieven gefabriceerd. Tot in de vroege jaren 70 blijven deze filtertypes in productie.


  1932 De eerste snelfilter


  De filter krijgt zijn conische vorm. Typisch is de ronde platte bodem met afvoeropeningen. Met een bijbehorende "indrukker" wordt het vierkante, vlakke filterpapier in de filtervorm gedrukt.


  1936 Snelfilter, een nieuw patent


  De beslissende fase in de evolutie van de filter begint in 1936: de conische filterhouder krijgt nu onderin een spleet. Afgestemd op deze filterhouder worden koffiefilters ontwikkeld en gepatenteerd die wij nu nog steeds kennen onder de naam filterzakjes.


  1954 Snelfilters in kleur


  Het Melitta® assortiment wordt in 1954 uitgebreid met in kleur geglazuurde snelfilters van aardewerk en bijpassend gekleurde koffiekannen.


  1960 Snelfilters van plastic


  Melitta® ontwikkelt de plastic snelfilter. Na de eerste doorzichtige modellen worden er al gauw snelfilters in talrijke kleurvariaties gefabriceerd.


  1997 Snelfilters in een nieuwe vormgeving


  Naast de klassieke witte uitvoering van de "Melitta® Snelfilter 102", gebaseerd op de in 1937 geïntroduceerde conische vorm, wordt de filter in 1997 een nieuw jasje aangemeten: Naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag krijgt de snelfilter, na een wedstrijd onder studenten van de Technische Universiteit in Dresden, een compleet nieuwe vormgeving en komt er hiervan een beperkte oplage op de markt.

  Meer
  Toont 1 - 6 van de 6 items
  Toont 1 - 6 van de 6 items