Categorieën

Fabrikanten

  Aanbiedingen

  Overzicht van producten van fabrikant Tony's Chocolonely

  OP WEG NAAR 100% SLAAFVRIJE CHOCOLA: Tony’s Chocolonely bestaat sinds 2005 en timmert hard aan de weg om iedereen van haar superlekkere chocola te laten genieten.

  OP WEG NAAR 100% SLAAFVRIJE CHOCOLA:


  Tony’s Chocolonely bestaat sinds 2005 en timmert hard aan de weg om iedereen van haar superlekkere chocola te laten genieten. Zij nemen niets voor lief, willen altijd meer uit leven halen en zijn nieuwsgierig. Komt door haar roots, Tony's is geïnitieerd door Teun van de Keuken van het TV-programma, de Keuringsdienst van Waarde. Tony’s zet je graag aan het denken over de dingen in het leven, en dat altijd net een beetje anders dan anderen. Dat begint al met de overtuiging dat zij vinden dat chocola slaafvrij gemaakt moet kunnen worden. Slaafvrij? Yep, want chocola is niet normaal lekker, maar als je meer weet over de keten van  een groot deel van alle chocola, dan blijft er een bittere nasmaak hangen.


  Het leven op een cacaoplantage is verschrikkelijk. Uitbuiting, dwang tot werken en mishandeling zijn aan de orde van de dag. Kindslaven worden gebruikt om soms meer dan zestien uur achter elkaar te werken. Walgelijke dus, om voor ons chocola te kunnen maken. Als je dat weet, dan smaakt die reep wel anders!


  Sinds 2002 probeert Tony’s Chocolonely de cacao-criminaliteit aan te pakken. Dit doen zij d.m.v. TV-programma’s en onderzoek. Zij laten zien hoe chocola gemaakt wordt en wie er betrokken zijn bij wantoestanden en ze zijn het Tony’s in Afrika”-project gestart, om nog betere prijzen voor cacao-boeren te kunnen realiseren. Het is tijd om de chocolade-maffia de kop in te drukken. Want chocola moet 100% slaafvrij gemaakt kunnen worden! Dat is niet makkelijk,  we kunnen het alleen samen aanpakken: industrie, overheden en chocolade-fans.

  Meer
  Toont 1 - 9 van de 9 items
  Toont 1 - 9 van de 9 items