Single Origins koffiebonen

Fabrikanten

  Aanbiedingen

  Bekeken producten

  Keurmerk
  Tanzania Peaberry Bekijk groter

  Tanzania Peaberry

  1000 gram

  Nieuw product

  De Tanzania Peaberry Ngorongoro heeft een elegante body, gecombineerd met een fruitige, zoete frisheid. Op de achtergrond doen fijne chocoladetonen mee.

  Meer details

  Levertijd 2 tot 5 werkdagen

  Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 1 Loyaliteit punt. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 1 Loyaliteit punt die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,25.


  € 16,95 incl. btw

  Meer informatie

  FIJNE KOFFIE VAN DE CHAGGA-STAM
  Tanzania is een land van grote tegenstellingen. Het heeft een prachtige natuur en cultuur, maar is ook een van de armste landen ter wereld. De wankele economie van Tanzania steunt vooral op landbouw. De koffieteelt heeft er inmiddels een geweldige vlucht genomen en is grotendeels in handen van de Chagga-stam. Zij telen ook onze Tanzania Peaberry Ngorongoro.

  TRADITIONEEL EN SUCCESVOL

  De Chagga vormen de derde grootste etnische groep in Tanzania. Zij leven traditioneel op de hellingen van de Kilimanajaro en rond Arusha. Het is een redelijk welvarende stam, dankzij het gunstige klimaat en hun zeer succesvolle landbouwmethoden. Ze maken gebruik van uitgebreide irrigatiesystemen, terrasbouw en continue organische bemesting. Onze sublieme Tanzania Peaberry komt van het gebied rond de  Ngorongoro-krater, een prachtig en uiterst vruchtbaar natuurgebied. De Ngorongoro-krater is de grootste intacte ‘caldera’ (ingestorte vulkaankegel) ter wereld en ligt bij Arusha.

  BOON APART

  De Tanzania Peaberry heeft een aparte boon. Normaal rijpen er twee bonen in een koffiebes, maar soms bevat een bes maar één enkele ronde boon. Deze is kleiner en wordt ook wel parelboon genoemd. Kenners zijn er blij mee, want de bes heeft al z’n krachten gegeven aan dat ene boontje: dat komt de smaak alleen maar ten goede.

  Recensies

  Schrijf uw recensie

  Tanzania Peaberry

  Tanzania Peaberry

  De Tanzania Peaberry Ngorongoro heeft een elegante body, gecombineerd met een fruitige, zoete frisheid. Op de achtergrond doen fijne chocoladetonen mee.

  Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...