Single Origins koffiebonen

Fabrikanten

  Aanbiedingen

  Bekeken producten

  Keurmerk
  Burundi Gakenke Bekijk groter

  Burundi Gagenke

  1000 gram

  Nieuw product

  Sublieme Afrikaanse specialty koffie met een rijke en volle body. Opvallend mooie zoete tonen van tropisch fruit en met een fris accent. Een adembenemende koffie met geweldige roots.

  Meer details

  Levertijd 2 tot 5 werkdagen

  Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 1 Loyaliteit punt. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 1 Loyaliteit punt die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,25.


  € 17,43 incl. btw

  Meer informatie

  Zeer geschikt voor alle filtermethodes en eventueel voor de volautomaat.

  Burundi
  Heuvel na heuvel na heuvel….. het land van de duizenden heuvels, zo wordt dit land in het midden van Afrika ook wel genoemd. Ingesloten tussen Rwanda, Tanzania en Congo ligt deze ontdekking van het Afrikaanse continent. Ondanks dat Burundi al een lange koffie traditie heeft, laat het pas sinds begin 2000 zien wat het echt in haar mars heeft. Met haar micro klimaten, haar lange seizoenen en vastberaden boeren is ze op weg naar de top van de specialty koffies.

  Gakenke
  Gakenke is de naam van het wasstation in Kayanza, met wel 3000 leden, het ligt in een van de beste koffiegebieden van heel Burundi. De manager hier, Gratien Nankwahombaye, is de grote kracht achter de voortreffelijke kwaliteit van deze kof-fie. Als er iemand passie, deskundigheid en doorzettingsver-mogen bezit is het deze man wel. Door de boeren te blijven trainen en er van te doordringen dat plukken op precies de juiste tijd en manier moet gebeuren, heeft zijn vruchten afge-worpen. Alle leden in een straal van 3 km om het wasstation brengen elke middag in het plukseizoen, dat loopt van februari tot maart, hun rijpe bessen naar collectie punten om van daar uit naar Gakenke getransporteerd te worden. Hier gaan ze in een watertank om zo eventuele minder rijpe bessen te schei-den (floaters). Na gepulped te zijn met water worden ze 10 tot 12 uur geferrmenteerd in een aparte tank, om daarna opnieuw gewassen te worden. Dan volgt misschien wel het meest deli-cate proces: het drogen. Eerst wordt het natte parchment (koffieboon met zijn hoornschil er nog om) op droogtafels ge-legd en afgedekt tegen de hitte van de zon, om zo langzaam aan de warmte te wennen. De vochtigheid wordt zeer schep in de gaten gehouden en pas na enige tijd mogen de zeilen er van af zodat het prachtige parchment kan gaan genieten van 2 tot 3 weken zon. Regelmatig omschudden zorgt voor een gou-den randje aan deze rijke koffie. Het resultaat is een adembe-nemende koffie met geweldige roots.

  Recensies

  Schrijf uw recensie

  Burundi Gagenke

  Burundi Gagenke

  Sublieme Afrikaanse specialty koffie met een rijke en volle body. Opvallend mooie zoete tonen van tropisch fruit en met een fris accent. Een adembenemende koffie met geweldige roots.

  Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...